YAPAY ZEKADA STORYBOARD NASIL ÇİZDİRİLİR?

Eklenme Tarihi: 20.12.2023 Güncellenme Tarihi: 20.12.2023

Yapay Zekâda storyboard nasıl çizdirilir?

Storyboard hazırlamak prodüksiyon sürecinin önemli bir parçası. Uzun ve detaylı çalışma sonucunda ortaya çıkan storyboard'ları yapay zekâ ile hazırlamak ise oldukça kolay. Peki; yapay zekâda storyboard nasıl çizdirilir?

Seyirciye anlatmak istediğiniz hikâyeyi belirlediniz. Ancak çekime başlamadan önce öykünüzün görsel tasarımını yapmanız gerekiyor. Bu aşamada storyboard'lar sayesinde çekeceğiniz projeye dair fikirlerinizi görselleştirebilir ve onları yaratıcı ekibe kolaylıkla anlatabilirsiniz. Tabii tasarımcıların hazırladığı storyboard'ların tamamlanması belli bir süreç gerekir. Oysa yapay zekâ sayesinde storyboard çizimine ayıracağınız zamandan tasarruf etmeniz mümkün. Gelin, yapay zekâda storyboard'un nasıl çizildiğini ve tasarımcılara sağladığı faydaları inceleyelim.

Storyboard Nedir?

Storyboard, izleyiciye anlatılacak konunun prodüksiyon sürecinde plan plan görselleştirilmesi işlemidir. Televizyon ve film sektöründe storyboard'lar sahne sıralamasını ve uygun kamera açılarını belirlemek, görsel efektlerin nasıl kullanılacağını planlamak amacıyla hazırlanır. Dizi, film veya reklam yönetmenleri sahnelerin nasıl çekileceğini ve kurgulanacağını storyboard'lar üzerinden planlarlar.

 

Yapay Zekâda Storyboard Nasıl Çizdirilir?

Yapay zekâ storyboard oluşturucuları sayesinde anlatılmak istenen hikâye kısa sürede hazırlanabiliyor. Bu aşamada ise dikkat edilmesi gereken noktalara kısaca değinelim:

 

Doğru Yapay Zekâ Aracını Seçin

İhtiyacınızı karşılayacak doğru aracı seçmek yapay zekâda storyboard tasarlamanın ilk adımı. Yapay zekâdan yararlanarak storyboard hazırlayabileceğiniz pek çok işlevsel uygulama ve program var. Bu programlardan bazıları ve onların sağladığı avantajlar ise şöyle:

  • Canva: Genellikle internet siteleri ve sosyal medya platformları için görsel ya da video oluştururken yararlanılan Canva'da storyboard da hazırlayabilirsiniz. Yapay zekâyı yazılımlarına entegre eden firmanın geliştirilmiş görsel ve metin özellikleriyle storyboard hazırlama sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
  • StudioBinder: Prodüksiyon sürecinizi kolaylaştıran StudioBinder sayesinde komut dosyalarını hızlıca içe aktarıp storyboard'lar hazırlayabilirsiniz.
  • StoryboardThat: Storyboard hazırlamayı yeni öğrenenler için ideal programlardan biri, StoryboardThat. Bu programla deneme tasarımlar hazırlayarak kendinizi geliştirebilir, karakterler ve arka planlar gibi grafik ögelerden yararlanarak ilgi çekici tasarımlara imza atabilirsiniz. 
  • Krock.io: Bu program özellikle video prodüksiyon ve animasyon şirketlerinin ihtiyacına yanıt vermek üzere tasarlandı. Krock.io, projelerin yaratım sürecinde uzaktan iş birliğine imkân sağlamasıyla dikkat çekiyor.
  • StoryboardHero: StoryboardHero görsel oluşturma programları arasında sıklıkla tercih ediliyor. Bu programda yapay zekânın tasarladığı görseller içinize sinmediği takdirde eskiz sanatçıları ve grafik tasarımcıları ekiplerinden yeni görsel çizmelerini talep edebiliyorsunuz.
  • Storyboarder: Kolay kullanımıyla rahat bir şekilde tasarım yapmaya imkân tanıyan Storyboarder, tamamen ücretsiz programlardan biri. Bu program Photoshop'la uyumlu çalışabildiği için hazırladığınız storyboard tasarımında düzenleme veya değiştirme yapmanız gerekiyorsa bunu Photoshop'ta da yapabiliyorsunuz. Ayrıca Photoshop üzerinde yaptığınız güncel değişimler otomatik olarak Storyboarder ile senkronize ediliyor. 

 

Ne İstediğinizi Söyleyin

Storyboard hazırlayan yapay zekâ programına istediğiniz tasarıma ait tüm detayları doğru bir şekilde aktarın. Çizimlere yapılacak renklendirmeleri, gölgelendirmeleri ve yazılacak yazıları promtunuzda açıkça belirtin. Diyelim ki StudioBinder'i kullanmayı seçtiniz ve çekeceğiniz sahne bir asansörde geçiyor. Bunu şöyle detaylandırabilirsiniz:

"Gri metal ve büyük bir asansör olacak. Asansörün içinde iki büyük ayna var. Asansörün kapıları iki yana açılıyor. Kadın oyuncu asansöre biniyor. Yukarı yönü işaret eden düğmeye bastıktan sonra çantasını karıştırıp çantasından rujunu çıkarıyor. Rujunu tazeleyeceği anda asansörün hareket etmediğini fark ediyor. 'Çok geciktim.' diye söyleniyor."

StudioBinder'a verdiğiniz bu gibi örnek komutlar sayesinde storyboard hazırlama sürecinizi kolaylaştırabilir, istediğiniz yaratıcı görsel tasarımları hızlıca elde edebilirsiniz. Ayrıca yapay zekânın hazırladığı görseller üzerinde değişiklikler de yapabilirsiniz.

Hikâye anlatımının olmazsa olmazı storyboard, prodüksiyon ekibinin her çekim öncesinde hazırlattığı bir taslaktır. Storyboard, anlatılacak olan konunun yanı sıra çekimle ilgili teknik detayların ekiple paylaşmasını da sağlar. Siz de prodüksiyon sürecinizde iyi bir storyboard hazırlığına ihtiyaç duyuyorsanız Piktora Yapım olarak desteğe hazırız! Storyboard hazırlamanın yanı sıra diğer prodüksiyon ihtiyaçlarınız için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

contact_support İLETİŞİM FORMU

Bilgileriniz başarıyla kaydedildi!
Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede verdiğiniz iletişim bilgileriniz ile sizlere geri dönüş sağlayacaklardır