Tanıtım filmleri; bir kişi, firma veya topluluğun, sunduğu hizmetleri kamuoyuna tanıtmak amacıyla yayınladığı video içeriklerdir. Bu içerikler, görsel ve işitsel iletişim materyallerinden yararlanarak hazırlanır ve profesyonel biçimde kurgulanır.
Tanıtım filmleri; bir kişi, firma veya topluluğun, sunduğu hizmetleri kamuoyuna tanıtmak amacıyla yayınladığı video içeriklerdir. Bu içerikler, görsel ve işitsel iletişim materyallerinden yararlanarak hazırlanır ve profesyonel biçimde kurgulanır.
Tanıtım filmleri, şirketlerin/markaların gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerin hedef kitleye en doğru biçimde aktarılması ve marka bilinirliğinin artırılması açısından son derece önemli. Bu nedenle tanıtım filmi hazırlanırken oluşturulacak taslağın şirketin/markanın talepleriyle uyuşması gerekir.
Firmaların beklentisine ve sunduğu hizmetlere uygun pek çok farklı çekim yönteminden yararlanılarak tanıtım filmi tasarlanabilir. Tanıtım filmleri için gerçek çekim teknikleriyle ilgi çekici videolar hazırlanabildiği gibi, gelişmiş grafik tasarım yöntemlerinden yararlanılarak animasyon içerikler de üretilebiliyor.
Özellikle sosyal medya araçları, tanıtım filmlerinin hedef kitleye ulaşmasında oldukça etkili. Tanıtım filminin tasarım ve yaratım aşamasında, çekilecek içeriğin hedef kitleye uygun olan hangi kanal üzerinden verileceğinin belirlenmesi gerekiyor. Özellikle sosyal medyada yankı uyandıran tanıtım filmleri sayesinde ürün ve hizmetler geniş kitlelere ulaşabiliyor. Bu nedenle tanıtım filmi tasarlama ve çekme sürecinin profesyonel bir çalışmayla yürütülmesi gerekiyor.
Hedef kitle analizini titizlikle yapıyor, öne çıkmanızı sağlayacak stratejiler oluşturuyoruz. Filmin sonunda, verilmek istenen mesajı net ve anlaşılır şekilde vererek hedef kitleyi eyleme geçirmeyi başarıyoruz.
Başarılı bir tanıtım filmi için yönetmen, senarist, kameraman, ses teknisyeni, oyuncuların ise deneyimli ve yetenekli profesyonellerden oluşması önemli. Sizin için alanında uzman kişileri bir araya getiriyoruz.
Tanıtım filmleri; bir kişi, firma veya topluluğun, sunduğu hizmetleri kamuoyuna tanıtmak amacıyla yayınladığı video içeriklerdir. Bu içerikler, görsel ve işitsel iletişim materyallerinden yararlanarak hazırlanır ve profesyonel biçimde kurgulanır.
Öncelikle talebinizle ilgili tüm süreci titizlikle takip edecek bir proje yöneticisi belirlenir. İhtiyaçlarınızı saptayıp çözüm bulma noktasında size destek verecek proje yöneticisi, bütçenin onaylanmasından videonun teslim edilmesine kadarki tüm süreçte aktif olarak sizinle iletişimde kalır.
İşe, şirketinizle ilgili tüm bilgi ve detaylar toplanarak başlanır. Ardından hedef kitle analizi ve sektör incelemeleri gerçekleştirilir. Toplanan bilgiler kreatif ekibe iletilir ve uzman kadronun çalışmalarıyla ihtiyaca cevap verecek uygun bir senaryo hazırlanır. Tanıtım filmi senaryosu yazım aşamasında en önemli kriter, yaratıcı ve özgün bakış açısını korumaktır. Yaratıcı senaryo hazır olduğunda onaya gönderilir ve onayın ardından çekim günü belirlenir.
Bir Piktora Yapım markası olan Kamera Fabrikası, son teknolojiye sahip ekipman gücü ile en iyi sonucu almak için çalışır. Senaryonun vermek istediği mesaja uygun şekilde farklı işitsel, görsel teknolojiler ve efektler kullanılarak seyir zevki yüksek bir iş ortaya çıkar.
Tanıtım filmi teklif süreci, proje hedeflerinin belirlendiği ve buna uygun önerilerin bulunduğu sunumla başlar. Proje için belirlenen bütçe, projenin teslim tarihi, filmin beklenen etkisi ve temel amaçlar ile sunulan hizmetler ayrıntılı bir biçimde görüşülür. Teklif onaylandığında çözüm süreci başlar ve iş birliği geliştirilir. Bu aşamadan sonra hedef kitlenin belirlenmesi, senaryo, kurgu gibi diğer adımlara seçilir.
Tanıtım filmi hazırlığında ilk adım, filmin yapılmasındaki ana hedefin ve amaçların belirlenmesidir. Markanın bilinirliğini artırmak, ürün veya hizmet satışlarını hızlandırmak, web sayfasına trafik çekmek, müşterileri eğitmek veya müşterilerin katılımı artık tanıtım filmi hedeflerinden bazılarıdır. Markanın/şirketin bu veya buna benzer hedeflerden hangilerine sahip olduğu saptanmalıdır. Bu, aynı zamanda hedef kitlenizin kim olduğunu da içerir.
Tanıtım filminin amacını ve hedef kitlesini belirledikten sonraki ilk aşama, hikâyenin oluşturulması ve senaryonun kaleme alınmasıdır. Başarılı bir tanıtım filmi yaratmak için güçlü bir senaryo oluşturulması gerekir. Ortaya çıkarılacak hikâyenin ana mesajının en çarpıcı şekilde verilmesi gerekir. Kısa ve etkili diyaloglar, görsel anlatımlar birleşerek ana mesajın iletilmesini sağlar.
Senaryonun oluşturulmasının ardından, belirlenen hikâyenin hedef kitleye en iyi şekilde anlatılması/gösterilmesi gerekir. Bu aşamada filmin çekileceği ortama, filmde yer alacak oyunculara, filmin hangi tonda (otoriter, eğlenceli vb.) ilerleyeceğine karar verilir. Bunun yanı sıra video içeriğin üretim yöntemi (iki veya üç boyutlu videolar, stoklu videolar vb.) belirlenir. Tüm bunların ardından çekimler tamamlanır, üzerine ses ile müzik eklenir.
Tanıtım filminin kurgu etabının tamamlanmasının ardından yayın aşamasına geçilir. Dağıtım ve pazarlama için belirli stratejiler tasarlanır. Bu stratejilere göre tanıtım filmi için ayrı reklam kampanyaları yapılabilir. Hazırlanan tanıtım filmi şirketin/markanın web sayfasında, sosyal medya hesaplarında ve diğer platformlarda yayınlanır. İzlenme sayıları takip edilir ve gerekli durumlarda farklı kampanyalarla ulaşılmak istenen hedef kitle genişletilmeye çalışılır.
Tanıtım filmi fiyatları pek çok farklı etkene bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Tanıtım filminde kullanılacak ekipmanların teknik özellikleri, çekimlerin yapılacağı alanlar, iş birliği yapılacak oyuncular ve videonun uzunluğu en temel bileşenleri oluşturur. Tüm bunların yanı sıra filmin üretiminde kullanılacak yöntem de fiyatlandırma konusunda büyük bir etkiye sahiptir. Video içeriğin üretim yöntemi iki boyutlu, üç boyutlu veya canlı olabilir. Ayrıca özelleştirilebilir stoklu video yöntemi kullanılması da mümkündür. Sözü edilen tüm bu yöntemler farklı bütçe kalemleri oluşmakta, dolayısıyla çeşitli fiyatlar söz konusu olmaktadır. Yapım şirketleri, öngörülen bütçelerle ne tür tanıtım filmleri yapılabileceği konusunda şirketlere/markalara destek verir. Bütçe optimizasyonu konusunda alınan destek ile rasyonel bir süreç yönetimi gerçekleştirilebilir.
TEKLİF ALTanıtım filmi yapmak için profesyonel bir ekibin tüm üretim sürecini planlaması gerekir. Çekim ve kurgu kısmı için profesyonel araçlar kullanılmalıdır.
Filme başlamadan önce hedef kitle belirlenir. Ardından belirlenen hedef kitleye uygun şekilde hikâye oluşturulur. Kreatif ekip tarafından senaryo yazılır ve çekimler yapılır. Çekimler tamamlandıktan sonra videoya ses ve müzik eklenerek kurgu tamamlanır.
Tanıtım filmi senaryosu oluştururken öncelikle ürün veya hizmetin ne olduğunun anlaşılması gerekir. Buna uygun şekilde hedef kitle belirlenir ve hikâye geliştirilir. Senaryonun en can alıcı noktası; kısa, akılda kalıcı ve çağrışım içeriyor olmasıdır. Bu sayede hedef kitleye ulaşmak ve onları satın alma davranışına yönlendirmek mümkün hâle gelir.
Kısa tanıtım filminde izleyicinin dikkatini çekmek ve verilmek istenen mesajı en doğru şekilde izleyiciye iletmek gerekir. Bunun için özgün ve etkileyici bir hikâye seçmek önemlidir. Kısa ve akıcı diyaloglara odaklanılmalı ve sahneler görsel anlamı tamamlayacak biçimde seçilmelidir. Yaratıcı gelişmelerin ön planda tutulması kritik bir öneme sahiptir. Böylece filmin akılda kalıcılığı desteklenmiş olur.
Okul tanıtım filmi hazırlarken okulun misyonunu, vizyonunu ve özel programlarını yansıtan bir hikâye tasarlanması gerekir. Hedef kitleye uygun bir şekilde okulun fark yaratacak özellikleri aktarılır. Öğrenci deneyimleri ve verilen hizmetler ön plana çıkarılır. Okuldaki eğitimcilere, okulun kuruluşuna dair detayları içeren sahneler kurgulanır. Okulun akademik başarıları, öğrenci ve velilerin olumlu geri bildirimleri paylaşılır.
Kurumsal tanıtım filmi hazırlanırken öncelikle şirketin/markanın hedefi ve amaçları üzerinde durulması gerekir. Şirketin hedef kitlesini oluşturan personalara uygun bir film senaryosu oluşturulur. Burada şirketin/markanın geçmişi, başarı öyküleri ve hayata geçirdiği özel projelerden söz edilir. Şirketin/markanın sektördeki avantajlı konumuna yer verilir. Kısa ve en etkili biçimde hedef kitlenin neden bu şirketi/markayı seçmesi gerektiği güçlü bir mesaj ile vurgulanır.