KURUMSAL TANITIM FİLMİ PRODÜKSİYON SÜRECİNDE BİLMENİZ GEREKEN 4 KRİTİK ADIM

Eklenme Tarihi: 02.10.2024 Güncellenme Tarihi: 02.10.2024

Kurumsal Tanıtım Filmi Prodüksiyon Sürecinde Bilmeniz Gereken 4 Kritik Adım

Kurumsal tanıtım filmi denildiği zaman aklınıza heybetli bir şirket merkezi veya bir fabrikada çalışan iş makineleri geliyor olabilir. Her markanın hikâyesi, senaryonun ve prodüksiyon süreçlerinin hazırlanmasında etkilidir. Peki markanızın hedefleri neler, hedef kitlenize ne anlatmak istiyorsunuz ve anlatmak istediğiniz şeyi kitlenize aktarmak için izlemeniz gereken prodüksiyon adımları neler?

Tanıtım filmleri pek çok anlamda yorumlanabilir. Üretim kapasitesi, ticaret hacmi, hizmetlerin ve ürünlerin türü, vizyon, kurum içi motivasyon, marka imajı ve müşteri bağlılığı gibi pek çok amaca yönelik tanıtım filmleri üretilebilir. Bir kurumsal tanıtım filmi prodüksiyonu için ilk olarak amacın belirlenmesi, prodüksiyon sürecinin kolaylaşmasını sağlayabilir. Tıpkı ürünleriniz ve hizmetleriniz gibi tanıtım filminiz de bir amaca hizmet edebilir. Gelin, tanıtım filmlerinde prodüksiyon süreçlerinin en önemli adımlarından bazılarına birlikte bakalım.

 

Kurumsal Tanıtım Filmi Prodüksiyonun Süreçleri

Prodüksiyon süreci 3 başlıkta toplanabilir. Birincisi "Pre-Prodüksiyon" aşamasıdır. Bu aşama, tanıtım filminiz için amaca odaklı fikirlerin ve hikâyenin üretildiği ilk aşamadır. Senaryonun üretildiği, çekim türünün belirlendiği, proje sorumlusunun, reklam filmi bütçesinin, çalışılacak ekip ve ekipmanların, çekim alanlarının, storyboardun, kostümden oyuncuya kadar tüm çekim öncesi detayların planlandığı, onaylandığı ve hazırlandığı kısımdır. Prodüksiyon sürecinde izlenmesi gereken kritik adımlar arasından öne çıkanlar şunlardır:

Adım 1: Senaryonun Belirlenmesi ve Bütçenin Onaylanması

Çekim süreci başladığında tüm ekibin neyi, nasıl yapması gerektiğini bilmesi önemlidir. Kreatif ekip tanıtım filmi için fikirler oluşturduğunda ilk aşama fikirlerin markaya sunulması ve onaylanmasıdır. Onaylanan fikir üzerinden anlatılan hikâye yani senaryo filmin bütçesinin belirleneceği ana noktadır. Filmin çekileceği mekân, animasyon gereklilikleri, görsel efektler, oyuncular ve ekipmanlar gibi detaylar tanıtım filminin bütçesini şekillendirir.

Adım 2: Çekim Programının Hazırlanması

Senaryonun ve bütçenin onaylanmasıyla birlikte çekim mekânları kiralanır, çekim ekibi ayarlanır ve ekipmanlar hazırlanır. Çekimlerin yapılacağı günler ve saatler belirlenerek ekibin koordinasyonu sağlanır. Senaryonun storyboardunun hazırlanması ve yönetmenin hangi sahnenin ne zaman çekileceğine dair bir çekim planı oluşturması da bu adımda gerçekleşir.

Adım 3: Prodüksiyon (Çekim) Aşaması

Pre-prodüksiyon aşamasının ardından çekimin gerçekleşeceği prodüksiyon aşaması başlar. Bu aşama, tüm ekibin artık sahada olduğu ve her şeyin çekim programına göre ilerlemesi gereken aşamadır.

Prodüksiyon aşamasında dikkat edilecek kritik adımlardan biri zamanlamadır. Hem gün ve gece sahnelerinin hem iç ve dış çekimlerin belirlenen planlar doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerekir. Çekim sürecindeki en ufak bir aksama bile ek bir çekim günü gereksinimine ve bütçenin aşılmasına neden olabilir. Sahnelerin belirli bir plana göre çekilmesi ve sahne numaralarıyla birlikte kayıt altına alınması, prodüksiyonun bir sonraki aşaması olan post-prodüksiyon için kritik öneme sahiptir.

 

Adım 4: Montaj ve Tanıtım Filmi Teslimi

Kurumsal tanıtım filmi prodüksiyonunun son aşaması post-prodüksiyondur. Artık çekimler tamamlanmıştır ve tanıtım filmi montaj için hazır hâle gelmiştir. Kayıtların aktarılması ve kaba kurgu için sahnelerin sıralanmasıyla montaj aşaması başlar. Yönetmen ve proje sorumlusu bu aşamada kurgucuya eşlik eder. Ana kurgu tamamlandığında tanıtım filmi belirlenen video süresine indirilmiş olur. Ardından ses ve efektler eklenerek tanıtım filmi oluşturulur ve ilk onay sürecine geçilir.

Yapım ekibi ilk onayı verdiğinde müzikler eklenir ve varsa dış ses kayıtları alınır. Demo müzik ve okumaların ardından tanıtım filmi marka onayına sunulur. Müşteri onayının ardından mix mastering ve color gibi süreçler tamamlanarak tanıtım filminin çıktısı alınır.

Kurumsal bir tanıtım filmi hazırlamak istediğinizde tüm bu süreçlerin yönetiminde profesyonel bir ekiple çalışmayı tercih edebilirsiniz. Piktora Yapım olarak tanıtım filmi süreçlerini titizlikle yöneten kreatif ve profesyonel bir ekibiz. Siz de tanıtım filmi projeleri üretmek ve prodüksiyon süreçlerini alanında deneyimli, profesyonel bir ekiple yürütmek isterseniz hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

contact_support İLETİŞİM FORMU

Bilgileriniz başarıyla kaydedildi!
Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede verdiğiniz iletişim bilgileriniz ile sizlere geri dönüş sağlayacaklardır