ARAMA MOTORLARINDA ÜST SIRALARA YERİNİZİ ALIN

Eklenme Tarihi: 04.04.2019 Güncellenme Tarihi: 06.04.2021

ARAMA MOTORLARINDA ÜST SIRALARDA NASIL YER ALIRSINIZ?

Video prodüksiyon için yaptığınız yatırımın geri dönüşü için videolarınızı farklı zamanlarda Pinterest, StumbleUpon, LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi mecralarda paylaşarak etkileşimi artırabilirsiniz.

Videolarınızı paylaştığınız saatler için sosyal medya istatistiklerinden yararlanabilirsiniz. Hangi saatlerde etkileşim daha fazlaysa o saatlerde paylaşım yapabilirsiniz. İçeriğin ne kadar ilgi gördüğünü ölçümleyip, bir sonraki paylaşacağınız videonun içeriğine yön verebilirsiniz. Konvansiyonel mecralar yerine online mecralarda pazarlama yapmayı tercih ediyorsanız işiniz daha kolay demektir. Video içeriğinizi ölçümleyerek daha net sonuçlar yakalamanız mümkün olacaktır.

 

Video pazarlama için SEO büyük bir önem taşıyor.
Sadece etkileşim sağlayacak video hazırlamak  yeterli olmayacaktır, içeriğinizi optimize etmelisiniz. Videonuzun başlığını belirlerken ve tanımını yaparken hedef kitlenize dokunmanız, videonuzun bulunabilmesi için etiketleri doğru belirlemeniz gerekiyor. Video açıklamanıza web sitenizin linkini eklemelisiniz. Videonuzun dosya adının, “video415.mph” gibi genel bir isim olmamasına, içerikle ilintili olmasına dikkat edin. Arama motorlarında içeriğinizi tanımlarken dosya adı büyük önem taşıyor. SEO açısından videonuzun başlığı kısa ve etkili olmalıdır. Video içeriğinizi ne kadar optimize ederseniz o kadar geri dönüşüm sağlarsınız.

Kullanıcılar Youtube’da arama yaptıktan sonra ilk olarak görsele bakar. Çünkü videonun içeriğini en iyi açıklayan unsur bu küçük resimdir. En çok tıklama alabileceğini düşündüğünüz görseli seçmelisiniz.
Videodaki içeriği ön plana çıkarmak için video transkripsiyonunu HTML sayfasına ekleyebilirsiniz. Videonuz web sitenizde ya da bloğunuzda transkripti ile bulunursa, arama motorlarında üst sıralara çıkar.

“Paylaşılabilir”, hedef kitleye değer katacak içerikler üretmelisiniz. Kaliteli içerik harekete geçirebilendir. Embedd özelliği ile videonuzun paylaşılmasını sağlamalısınız.

Uzun metinler SEO açısından faydalı olabilir fakat video içerikler için aynı kural geçerli değildir. 10-15 saniyelik videolar izlenebilirlik açısından idealdir. Özellikle yeni jenerasyon uzun videolar seyretmek istemiyor. Baby boomer ve X jenerasyonuna göre biraz daha hızlı tüketiyor. Uzun video seyretmek dikkat kaybı yaşatıyor.  Bu yüzden özellikle kurgu yaparken ince eleyip sık dokuyoruz.

Instagram Boomerang, Coub veya Anthem gibi araçlar kullanarak kısa videolar oluşturmak etkiyi artırıyor.
Tabii ki her video içerik için farklı strateji uygulamanız gerekiyor. Kurumsal tanıtım filmlerinde uzun, sosyal mecralar için kısa versiyonlar tercih edebilirsiniz. 1 dakikadan uzun videolardan kaçınmalısınız. Video giriş, gelişme ve sonuçtan oluşmalıdır. Ayrıntılar ve bilgi bombardımanı izleyicileri içerikten uzaklaştırır ve odaklanma sorununa yol açar. Net ve sade anlatımlar kullanmalısınız.

contact_support İLETİŞİM FORMU

Bilgileriniz başarıyla kaydedildi!
Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede verdiğiniz iletişim bilgileriniz ile sizlere geri dönüş sağlayacaklardır